TALLERS D’IMATGE – Setmana de l’Antropologia (VI Edició)

t__tol_Setmana_0

EL GRUP DE TREBALL D’ETNOMUSICOLOGIA COORDINA ELS SEGÜENTS DOS TALLERS DINS DE LA SETMANA DE L’ANTROPOLOGIA

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

17.00 a 19.00h TALLER: Taller audiovisual d’etnomusicologia.
A càrrec de: Gerardo Yllera (SIBE, DOGMA)

En aquest taller donarem claus bàsiques de producció audiovisual perquè treballs etnogràfics i musicològics tinguin un mínim de qualitat que facin que aquest esforç tingui uns resultats òptims. Tractarem tots els aspectes de la producció audiovisual: des de la planificació, el guió, la localització, l’elecció del millor material tècnic, l’ús de la càmera, la il·luminació i els gravadors de so, l’edició i el retoc final en postproducció. Donarem unes nocions bàsiques de narrativa audiovisual i les diferències que hi ha amb la narrativa d’una recerca antropològica. Aprendrem les millors maneres de gravar actuacions musicals, entrevistes i plans recurs. Tot acompanyat d’exemples audiovisuals i referències a cineastes especialitzats en documental musical antropològic.

19.00 a 21.00h TALLER: Pensar les imatges: fotografia, cinema i antropologia.
A càrrec de: Jorge Moreno Andrés (UNED).

Pensar les imatges és un taller sobre antropologia visual. D’una banda es realitzarà una introducció a les tècniques cinematogràfiques i fotogràfiques per a la recollida de documentació etnogràfica així com per a la posterior producció d’assajos visuals. D’altra banda s’exposarà un estudi de cas sobre com analitzar fotografies històriques des d’una perspectiva antropològica. la utilització del cinema i els assajos fotogràfics en la construcció de relats etnogràfics. Les tècniques que aborda el taller són útils per a etnografies de tota mena.

En el marc del programa Etnologia en Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic de Catalunya (OPEI).

Una Setmana d’activitats gratuïtes per apropar-te a l’antropologia social: conferències, taules rodones, tallers, rutes… Activitats a Barcelona, Girona i Tarragona. 

Totes les activitats de la Setmana estan reconegudes com a hores formatives del programes de doctorat: “Societat i Cultura: Història, Antropologia, Art i Patrimoni” de la Universitat de Barcelona i “Programa de Doctorat en Antropologia Social i Cultural” de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Pots consultar tota la programació de la setmana aquí: https://www.antropologia.cat/node/31163